domingo, 3 de junio de 2007

L'auto-censura

Doncs sí, avui parlaré de l'auto-censura i de l'anonimat dels blocs. Perquè vulgues o no, són dos coses que van lligades. És o és?

El principi del meu bloc (el de blocat) era personalíssim-sentimentalissim però "disfressat", perquè parlava de tothom però de ningú. Però feia el pitjor de tot: despullar-me. Encara que molts encara tenen enigmes de saber si eren o no protagonistes d'aquells records que un cop van ser buits i d'altres plens i vius.

L'error va ser de donar a còneixer a certs amics el bloc quan era buit, perquè ara al ser ple se l'espia. I moltes coses que voldria escriure no puc, perquè ja tinc una cara, i ja tinc uns espies. És per això que m'auto-censuro. És normal. L'anonimat hi fa molt. No tenir coneguts que et llegeixen fa que et puguis esplaiar més i potser d'una manera més subjectiva o més teva de la què faries.

Potser al ser un bloc més personal, fa que l'auto-censura sigui més gran que la d'altres. Però segueixo escrivint el que vull i segueix sent el meu raconet.

Potser podria ser diferent...
...però sense deixar de ser tan meu com és



I és que m'encanta postejar!


Per què deixar-ho?

19 comentarios:

Anónimo dijo...

Doncs no ho deixis! La gent que et llegim, encara que sapiguem quina cara fas, no hauríem d'oblidar que és el teu blog. Escriu el que vulguis, on ho faràs si no?

escursó dijo...

Yrun

Doncs no ho deixis! (n2)Trobo que ets molt valenta d'ensenyar la cara o l'esquena sic, es obvi que no et pots obrir al 100% perque hi ha coneguts i no tant que et vigilen o sia que entenem que hi hagi autocensura fins i tot jo m'autocensuro..


Genial Yrun/Nury i jo que pensava que hi havia conexions basques al darrera...

Abraçades

David dijo...

aix,no dona no, escriu el que vulguis que jo no t'espio!! weno va, si, pro només una mica :P

yrun dijo...

Pd40: Cla k no ho penso deixar, però a vegades em fa ràbia autocensurar-me. Des de kuan es bo? Mai ho he fet jo aixo!

Escursó: M'agrada saber k no soc l'unica amb aixo de lautocensura i trankil k no ho penso deixar ;P
I si yrun era el meu nick xa k ningu em reconegues, ara crec k ja no fa efecte xD Com ho has sabut?

Azriel: Tu em pots espiar, k no m'importa :P

escursó dijo...

Yrun,

Es que jo soc molt llest! jajaja

No dona no! He seguit les teves indicacions i he seguit el link al teu passat eh voilà!
;)

MaRiNa dijo...

Amen


(tas quedat sense foto d capçalera! )

Anónimo dijo...

Això ens ha passat tard o dora, els que són totalment privats es plantejen de fer-lo públic, i els que l'han fet públic pensen que potser hagués estat millor no dir res... El meu era privat, i em van anar descobrint, ara em llegeix gent que sap qui sóc i això fa que molts cops no escrigui el que voldria o com voldria... Però tu no ho deixis, e?

Anónimo dijo...

A mi em passa el mateix que a tu psan

yrun dijo...

Escursó: ho he pensat despres de preguntar-t'ho, estic a la parra xD

Marina: segueixo tenin capçalera despistada! ;P

Aliiasa: jo m'he descobert jo mateixa, però a hores d'ara ja ho tinc superat. Abans potser em tocava la moral... És divertit k la gent et reconegui pel carrer! T'hi acostumes! xD

Gemmi: ho se gemmi, ho se. Volia posar-te al post, per allò k vam parla kuan vam kedar, saps? xD

yrun dijo...

Ostres me obliat posar psan tia, psan

Anónimo dijo...

Cert anonimat és necessari.

De tota manera si estàs orgulloasa del què escrius no tens perquè avergonyir-te'n.

A casa meva saben que tinc bloc. Ma germana em llegeix i, algunes amistats. El bloc no es barreja gens amb la meva vida personal. Tothom qui em coneix sap que no m'agrada massa parlar del bloc, tret d'algun cas especial.

Continua escrivint!

Jo Mateixa dijo...

Ah no, no, no, deixar-ho no eh!!!!

Saps Yrun??, m'ha encantat aquest post, tots els que escrius m'agraden, però no se, avui he conegut una Yrun desconeguda per mi fins ara, sincerament oberta, nua, però alhora reservada i timida, m'agrada molt com ets, no marxis pas eh!!!!!!!!

ddriver dijo...

si home dexar ho...ni en broma.Si t espien tranqula,puja al meu taxi i et donare el telf de 2 rompepiernas..vas de part meva i tot gratis,poder massa aixo no?pero ni cas tu a l ho teu

Mikel dijo...

Totes les opcions son valides , hi ha qui mai dira el seu nom i que esta a gust amb un alter-ego blogaire i n´hi ha d´altres que sempre em fet servir la nostre identitat sense problemas.
Es el teu blog i tu poses les teves normes.

yrun dijo...

AnnaTarambana: els meus de casa no saben el bloc, alguns amics, alguns antics amics i gent que simplement l'ha trobat.
Potser si que ser anonima era necessari però ara ja no es pot arreglar. A mi tampoc m'agrada parlar del bloc ;)

Matti: No marxare no!! AMb lu enganxada que hi estic nena! Em trobes timida? K ekivocada que vas! Jajaja! Un petunet!!

Ostres Ddriver! M'agrada tenir amics com tu! JAjaja! Ja em diras on et puc trobar amb el taxi, els trencacames m'anirien de perles... xD

Mikel: SI jo estic contenta amb la meva personalitat i el meu bloc, però clar... Tens menys intimitat i gent que li agrada "saber el que fas" simplement per controlar-te. És això el que em sobra, però be no es pot tenir tot!

Anónimo dijo...

M'ha fet gràcia el teu post, suposo q a tothom l'hi ha passat, a mi em va passar, ara tinc un bloc anònim, encara que les persones més properes el coneixen, les persones q no els hi haig d'amagar res.
És impossibe no deixar de ser tu mateixa a l'hora d'escriure, però és bo autocensurar-se, sinó... t'espien, i a mi m'ha passat.
Uana abraçada!

Jesús M. Tibau dijo...

Salutacions des de Tortosa. Jo treballo a l'ajuntament i en sé bastantes coses sobre la fira.

També sóc escriptor, especialista en relats breus, com ara el recull Postres de músic, i des de no fa gaire temps, també blocaire convençut.
Al meu bloc de temàtica literària, Tens un racó dalt del món (títol del meu primer llibre i també un anagrama del nom del meu poble, Cornudella de Montsant), hi poso comentaris literaris, sensacions, activitats, fragments de contes i, a més, proposo jocs literaris amb premis inclosos. Ja he penjat la setena proposta. Et convido a visitar el meu bloc i a participar en els seus jocs.
http://jmtibau.blogspot.com

Unknown dijo...

Tens constatació de que utilitzen el que escrius per a xafardejar...

Jo també vaig plantejar-me aquests temes seriosament. I tot i que hi ha persones que saben qui és el meu creador ara això ja és secret d'estat, per així ser una miqueta més lliure al moment d'escriure.

El veí de dalt dijo...

Tu fes la teva i que la resta del món, giri al teu voltant!